Skaldjurspaj med saffran

Recept av godaremat

Recept: Skaldjurspaj med saffran

INGREDIENSER

portioner/st.
Pajdeg
3 dl  vetemjöl
125 gram  smör
2 msk  vatten
Fyllning
1 burk  kräftstjärtar i spad (360/170 g)
1 burk  räkor i spad (360/170 g)
3 st  vitlöksklyftor
2 dl  riven ost
Äggstanning
4 st  ägg
2 dl  grädde
2 msk  kräftspad
0,5 tsk  salt
0,5 tsk  vitpeppar
1 påse  saffran
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 4 kommentarer)

En av de få rätter alla ungarna är överens om är god...

Typ: Paj
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. 2. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 min.
  3. 3. Sätt ugnen på 200º.
  4. 4. Förgrädda pajskalet 10-15 min.
  5. 5. Lägg de väl avrunna räkorna och kräftstjärtarna i en skål tillsammans med osten. Pressa vitlöken över och blanda väl. Bred ut över bottnen av pajskalet.
  6. 6. Vispa samman ägg, grädde, kraftspad, salt, vitpeppar och saffran. Häll äggstanningen över fyllningen.
  7. 7. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills äggstanningen stelnat.
  8. 8. Låt pajen svalna något innan den serveras.

Skapat 2008-07-04 av godaremat, 5628 visningar, 152 utskrifter. Källa: http://www.godaremat.se/

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  vetemjöl
125 gram  smör
2 msk  vatten
1 burk  kräftstjärtar i spad (360/170 g)
1 burk  räkor i spad (360/170 g)
3 st  vitlöksklyftor
2 dl  riven ost
4 st  ägg
2 dl  grädde
2 msk  kräftspad
0,5 tsk  salt
0,5 tsk  vitpeppar
1 påse  saffran


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.