Sirapsrutor

Recept av Box

Recept: Sirapsrutor

INGREDIENSER

portioner/st.
5 dl  mjölk
50 gram  jäst
100 gram  smör/margarin, rumsvarmt
2 tsk  salt
2 msk  ljus sirap
13 dl  vetemjöl
Betyg: 4.7/5 (4 röster, 2 kommentarer)

Går ganska snabbt att göra. Behöver bara jäsa en gång i ca 45 minuter.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: mjölk, jäst, sirap

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Värm mjölken till 37 grader. Finfördela jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
  2. 2. Arbeta degen på mjölat underlag och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till 1/2 cm tunn kaka. Pudra över lite mjöl. Skär varje del i 14-16 portionsbitar.
  3. 3. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga med gaffel. Grädda genast mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Skapat 2009-04-03 av Box, 2794 visningar, 74 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  mjölk
50 gram  jäst
100 gram  smör/margarin, rumsvarmt
2 tsk  salt
2 msk  ljus sirap
13 dl  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.