Sformato di spinaci- Spenatpudding

Recept av Kurisutina

Recept: Sformato di spinaci- Spenatpudding

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

Riktigt gott från boken Italienska klassiker av Bo Hagström och Robert Maglia. Små förrätter eller istället för potatis mm. Riktigt riktigt goda!

Typ: Förrätt
Kök: Italien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, grädde, ost och Ramslök(vitlök).Krama ur vätska ur den finhackade spenaten och blanda i den. Kör några varv med handmixer. Smaka av med muskot, och örtsalt(salt o peppar).
  2. 2. Fyll 5 väl insmorda små kaffekoppar med smeten och ställ dem i vattenbad i en ugnsform. ( Obs varmvatten ej kallt). Baka i ca 15-20 minuter, tills smeten stelnat och de har blivit lite bruna i kanten. Låt svalna.

Skapat 2011-08-23 av Kurisutina, 485 visningar, 27 utskrifter. Källa: Italiensk klassiker av Bo hagström och Robert Maglia

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  ägg
1 dl  vispgrädde
1 dl  riven Romano ost
1 tsk  Ramslök ( i orig recept 0,5 tsk pressad vitlök)
2 dl  hackad blancherad spenat ( färsk eller fryst)
2 krm  riven muskot(i orig. recept 0,5 tsk)
2 krm  Herbamare örtsalt ( i orig. recept salt o peppar)
  margarin till kopparna


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.