Sformato di porri - Purjopudding

Recept av Kurisutina

Recept: Sformato di porri - Purjopudding

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Sformato di porri - Purjopudding!

Riktigt gott från boken Italienska klassiker av Bo Hagström och Robert Maglia. Riktigt goda! Äts som små förrätter eller istället för potatis mm.

Typ: Förrätt
Kök: Italien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj purjolöken noga. Skär den i tunna skivor. Hetta upp margarinet i en stekpanna och stek löken tills den har mjuknat men inte fått färg. Låt den svalna en stund och häll lök, ricotta, riven ost och ägg i en mixer eller matberedare. Mixa till en slet smet. Smaka av med örtsalt( salt o peppar).
  2. 2. Häll upp smeten i 5 väl smorda små kaffekoppar. Ställ dem i vattenbad i en ugnsform. ( OBS varmvatten ej kallt). Baka i ca 20-25 minuter , tills smeten stelnat lite och fått lite färg i kanterna.

Skapat 2011-08-23 av Kurisutina, 275 visningar, 12 utskrifter. Källa: Italienska klassiker av Bo Hagström och Robert Maglia

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  små purjolökar/2 normal stora
2 msk  margarin ( i orig recept 0, 5 dl extra jungfruolja)
250 gram  ricotta
1 dl  riven Reggiano ost
2 st  ägg
1 tsk  Herbamare örtsalt ( i orig. recept salt och peppar)
  margarin till kopparna


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.