Senapslax och skivad potatis

Recept av Anel-Nevs

Recept: Senapslax och skivad potatis

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Senapslax och skivad potatis!

God lax, som serveras med de ugnsstekta potatisskivorna och en kall örtsås med senap.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: billigt, enkelt, snabbt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och skiva den tunt. Bred ut potatisen i en smord ugnsform. Strö över lite salt och rosmarin. Ringla över rapsoljan. Sätt in i uppvärmd ugn. Dra av skinnet på laxfiléerna. Pensla dem med senap. Blanda lite salt o peppar i dillhacket och rulla laxen däri. Lägg laxen i en annan smord form efter 10 min. Sänk ugnen till 150 grader. Låt stå i ugnen ca 15 minuter, även potatisen. Kolla, så att potatisen inte bränns. Ta ev ut potatisen innan.
  2. 2. Sås: Rör ihop alla såsingredienserna. Servera laxen med potatisskivorna och såsen. Gott med sallad till.

Skapat 2012-01-20 av Anel-Nevs, 499 visningar, 13 utskrifter. Källa: ÅR 2/12 + mina ändringar

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

375 gram  potatis
1 msk  rapsolja
  salt o rosmarin
2 st  laxfiléer, á 150-200 g
1 msk  dijonsenap
1 dl  hackad dill
  salt o grovmalen svartpeppar
1 st  äggula
1 st  liten vitlöksklyfta, pressadBlanda ihop alla såsingredienserna
1,5 tsk  dijonsenap
  några skvättar pressad citron
3 msk  hackad basilika


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.