Semlor för nöt-/mandelallergiker

Recept av jeenie_

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

En god, alternativ semla för oss allergiker, som pappa alltid ställt upp med att göra. Enligt pålitlig källa (pappa själv) smakar det åtminstone nästan som en vanlig semla. Goda är de i alla fall!

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Gröp ur semlebullarna för att göra plats åt fyllningen. Gröp ur två av dem helt och hållet. Lägg det du gröpt ur i en skål, tillsätt florsocker (rätt rejält) och en gnutta vispgrädde, för att få rätt konsistens. Blanda i vaniljsocker efter smak. Vispa grädden. Fördela den ihopmosade fyllningen på de fyra semlebullarna, lägg vispad grädde ovanpå, lägg på bull-locket och garnera ner siktat florsocker. Klara att servera!

Skapat 2009-05-13 av jeenie_, 388 visningar, 1 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

6 st  semlebullar
4 dl  vispgrädde
  florsocker
  vaniljsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.