Sås till gås

Recept av Byhäxan

Recept: Sås till gås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Jag brukar förstärka och öka mängden på såsen med en fond kokt på gåsens inkråm, men man kan förstås också använda bara den goda stekskyn som man får på köpet när man lagar Stekt gås.

Typ: Sås
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: Husmanskost, skåne, skånsk, mårten gås

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka inkråmet med kryddorna, löken och persiljan i så mycket vatten att det precis täcker. Koka ihop tills bara ca 1 dl vätska är kvar. Sila och använd som bas i såsen.
  2. 2. Sila av skyn från den stekta gåsen, låt svalna lite och skumma av så mycket fett som möjligt.
  3. 3. Blanda sky och fond (eller använd bara skyn), koka upp och red med vetemjöl eller potatismjöl. Använder du potatismjöl nska såsen bara koka upp, med vetemjölsredning ska den småkoka 4-5 minuter.
  4. 4. Tillsätt grädde och gelé och smaka av med salt och vitpeppar.

Skapat 2009-10-26 av Byhäxan, 3253 visningar, 76 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

  gåsens inkråm - strupe, hjärta, muskelmage, lever och ev vingarna
1 tsk  salt
5 st  vitpepparkorn
1 st  tjock lökskiva
1 st  persiljekvist
  skyn från den stekta gåsen
1 dl  grädde (eller lite mer)
2 msk  valfri gelé


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.