Lakritssås

Recept av Åsa Emås

Recept: Lakritssås

INGREDIENSER

portioner/st.
2 dl  grädde
2 dl  creme fraiche
1,5 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
4 msk  ljus sirap
2 msk  lakritspulver
1,5 tsk  salmiaksalt (om du önskar en saltlakritssås. Mängden kan ökas eller minskas efter smak)
  Ev. svart hushållsfärg
Lakritspulver och salmiaksalt kan du köpa på nätet (ex. http://www.essencefabriken.se) eller på Panduro Hobby.
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

En fantastiskt god lakrits eller saltlakritssås att servera till vaniljglass. Enkel att göra och en garanterad hit för alla lakritsälskare.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Förberedelser: 3 min.
Tillagningstid: 7 min.
Total tid: 10 min.
Etiketter: lättlagat, snabbt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda alla ingredienser utom salmiaksaltet i en kastrull och koka upp
  2. 2. Koka i 6-7 minuter
  3. 3. Tag kastrullen av plattan och tillsätt ev.salmiaksaltet om du vill ha en saltlakritssås
  4. 4. Låt svalna något innan servering

Serveringsförslag: Vaniljglass, pannkakor

Skapat 2012-04-02 av Åsa Emås, 5331 visningar, 83 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  grädde
2 dl  creme fraiche
1,5 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
4 msk  ljus sirap
2 msk  lakritspulver
1,5 tsk  salmiaksalt (om du önskar en saltlakritssås. Mängden kan ökas eller minskas efter smak)
  Ev. svart hushållsfärg


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.