Saftiga Kanelbullar

Recept av emmaheterjag

Recept: Saftiga Kanelbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
Vetebröd- Grundrecept
50 gram  jäst
125 gram  smör eller margarin
5 dl  mjölk
0,5 tsk  salt
1 dl  socker
1 tsk  stött Kardemumma (frivilligt)
1,4 liter  Vetemjöl (ca 850 g)
Fyllning
50 gram  smör
3 msk  socker
  kanel
  eller Mandel
Garnering
  pärlsocker
1 st  uppvispat ägg
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 4 kommentarer)

Ungstemperatur: 250 grader Saftiga och fluffiga bullar. Supergott med ett glas mjölk till. En aning nyttigare kanelbullar.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Tillagningstid: 5 min.
Total tid: 120 min.
Etiketter: Supergott! Nyttigare än de flesta kanelbullarna

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula sönder jästen i en bunke.
  2. 2. Smällt fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  3. 3. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ev kardemumma och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
  4. 4. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk ca 30 min.
  5. 5. Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta den smidig.
  6. 6. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor avlång ½ cm tjock kaka.
  7. 7. Bred ut hälften av fettet på varje kaka. Strö över socker och kanel eller socker och mandel. Rulla ihop.
  8. 8. Skär varje rulle i 24 bitar bullar. Ställ dem i pappersformar eller på smord plåt med snitt utan uppåt.
  9. 9. Jäs under bakduk till knappt dubbel storlek, ca 30 min.
  10. 10. Pensla bullarna med ett uppvispad ägg. Strö på pärlsocker på bullarna. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

Dryckestips: Mjölk

Skapat 2012-07-07 av emmaheterjag, 3904 visningar, 111 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
125 gram  smör eller margarin
5 dl  mjölk
0,5 tsk  salt
1 dl  socker
1 tsk  stött Kardemumma (frivilligt)
1,4 liter  Vetemjöl (ca 850 g)
50 gram  smör
3 msk  socker
  kanel
  eller Mandel
  pärlsocker
1 st  uppvispat ägg


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.