Saffransskorpor

Recept av Birgitta Sjöberg

Recept: Saffransskorpor

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  smör
1 gram  saffran
2 st  ägg
1 dl  ströskocker
5 dl  mjöl
1 tsk  bakpulver
1 dl  hel sötmandel
1 näve  råsocker
Betyg: 3.6/5 (3 röster, 5 kommentarer)

En fin julklapp att ge bort.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. 3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
  4. 4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
  5. 5. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 min.
  6. 6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. 7. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  8. 8. Torka skorporna i mitten av ugnen ca 10 min. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Skapat 2009-01-28 av Birgitta Sjöberg, 2589 visningar, 36 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  smör
1 gram  saffran
2 st  ägg
1 dl  ströskocker
5 dl  mjöl
1 tsk  bakpulver
1 dl  hel sötmandel
1 näve  råsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.