Saffranslängd med vit choklad

Recept av anna-karin2

Recept: Saffranslängd med vit choklad

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  smör
5 dl  mjölk
50 gram  jäst
1 gram  saffran (2 kuvert)
1 tsk  salt
2 dl  socker
13 dl  vetemjöl (ev mer om degen blir för lös)
Fyllning
75 gram  smör
200 gram  vit choklad
1 st  ägg, och pärlsocker till garnering
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 4 kommentarer)

Gott till julfikat

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Jul

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran, socker och salt. Rör ner mjölet lite i taget tills de får en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm. Bre ut hälften av smöret ovanpå och strö över hälften av chokladen (hackad. Vik samman degen två gånger till en längd. Gör likadant med andra halvan av degen.
  2. 2. Låt längderna jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Skapat 2008-12-02 av anna-karin2, 7929 visningar, 181 utskrifter. Källa: Buffé 12 -02

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  smör
5 dl  mjölk
50 gram  jäst
1 gram  saffran (2 kuvert)
1 tsk  salt
2 dl  socker
13 dl  vetemjöl (ev mer om degen blir för lös)
75 gram  smör
200 gram  vit choklad
1 st  ägg, och pärlsocker till garnering


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.