Saffransfudge med pistagenötter

Recept av Annze

Recept: Saffransfudge med pistagenötter

INGREDIENSER

portioner/st.
395 gram  sötad kondenserad mjölk
500 gram  vit choklad
0,5 gram  saffran
25 gram  smör
2 dl  skalade pistagenötter
Betyg: 4.1/5 (6 röster, 3 kommentarer)

Kombinationen av saffran och vit choklad slår sällan fel.

Typ: Godis
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: julgodis

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Klä en liten kakform (ca 20 x 25 cm) med bakplåtspapper.
  2. 2. Blanda kondenserad mjölk, vit choklad och saffran i en rostfri bunke, smält försiktigt samman över ett vattenbad.
  3. 3. Rör i smöret i chokladmassan och låt det smälta.
  4. 4. Fördela smeten jämnt i formen, strö över nötterna och tryck försiktigt till dem.
  5. 5. Låt fudgen svalna och stelna några timmar i kylskåpet. Skär sedan upp den i lagom stora bitar med en vass och ren kniv. Förvara fudgen kallt.

Skapat 2010-12-13 av Annze, 2757 visningar, 85 utskrifter. Källa: http://myshabbychichouse.blogspot.com/2010/12/saffransfudge-med-vit-choklad-och.html

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

395 gram  sötad kondenserad mjölk
500 gram  vit choklad
0,5 gram  saffran
25 gram  smör
2 dl  skalade pistagenötter


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.