Saffrans panna cotta

Recept av Leif Carlsson

Recept: Saffrans panna cotta

INGREDIENSER

portioner/st.
4 dl  vispgrädde
0,5 st  vaniljstång
2,5 msk  socker
0,5 paket  saffran
0,75 st  gelatinblad
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 2 kommentarer)

Festlig efterrätt.

Typ: Dessert
Kök: Italien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. 2. Koka ihop övriga ingredienser i en kastrull, vaniljstången skärs upp på längden så fröna kommer med i blandningen. Rör om så att saffranen löses upp.
  3. 3. Dra kastrullen från värmen och rör i gelatinbladet så att det smälter. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt tills det svalnar, ca 4 timmar.

Serveringsförslag: frukt, bär, riven choklad.

Skapat 2007-12-24 av Leif Carlsson, 6707 visningar, 102 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 dl  vispgrädde
0,5 st  vaniljstång
2,5 msk  socker
0,5 paket  saffran
0,75 st  gelatinblad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.