ÄSS-Mackan Fullkornsdinkelbröd med surdeg och koriander

Recept av geronimo

Recept: ÄSS-Mackan Fullkornsdinkelbröd med surdeg och koriander

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta ÄSS-Mackan Fullkornsdinkelbröd med surdeg och koriander !

Ett saftigt och gott bröd av surdeg, fullkornsdinkel och koriander.Ett av det godaste bröd Jag bakat.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Dag 1. Blanda ingridienserna och låt stå i skåpet ovan. kylen eller rumstemp 8 timmar. lägg över surdegen och alla ingridienser utom saltet och mjölet i bunken till assistenten. Lös upp jästen och banda. Tillsätt mjölet, lite i sänder och kör på lägsta växeln 10 min. Tillsätt saltet och mer mjöl om så behövs, degen ska vara smidig men inte kletig. kör maskinen ytterligare 5 min på mellanväxeln.Lägg en fuktig handuk över och låt jäsa ca 2 tim.
  2. 2. Slå upp degen på bakbordet och arbeta till en limpa,lägg i en avlång jäskorg med släta sidan ner,tryck till (skarvsidan)så att den blir slät och fin. Lägg över en bakhandduk och låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader med plåt inne. Lägg degen på den varma plåten, och ställ den på nedersta falsen,duscha med 2 lätta tryck med duschflaska stäng luckan. Sänk tempen till 200 grader efter 5 minuter.Efter 35 minuter lägg ungsfolie över brödet.
  3. 3. grädda färdigt allt som allt ca 60 minuter.Använd termometer efter 30 min.Färdigt vid kärntemperatur 98 grader. Linda in det varma brödet i bakhandukar och lägg på galler och låt svalna ca 12 timmar,innan det skärs.

Dryckestips: Ta en macka med bara smör på och njut till ett glas kall mjölk

Skapat 2009-01-19 av geronimo, 3515 visningar, 86 utskrifter. Källa: Eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 dl  surdegstart av råg( se mina eller smulans recept)
1 dl  fullkornsdinkelmjöl ( stenmalet eko )
1 dl  vatten 40 grader
4 dl  vatten (rumstemp)
25 gram  jäst (blå ej torrjäst)
50 gram  smör (normalsaltat rumstemp)
1 tsk  finstött anis
1 tsk  finstött fänkålsfrö
1,5 tsk  malen koriander
1 msk  fast eko honung
13 dl  ca fullkornsdinkelmjöl ( stenmalet eko. odlat)
0,75 msk  havssalt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.