Ryskt Lantbröd med surdeg

Recept av geronimo

Recept: Ryskt Lantbröd med surdeg

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Gott och nyttigt bröd

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Dag 1 Blanda ingr.från dag 1 väl och låt jäsa i minst 12 timmar,under plastfolie el.löst lock arbetstemp.29 c
  2. 2. Dag 2 blanda degen från dag 1 med ingridienserna fr. dag 2, knåda degen på lågväxel ca 10 minuter.degtemp 26 c låt vila 60 min. Lägg up degen på bakbordet knåda till 1 runt bröd eller 2 mindre,låt vila 10 min. Slå upp brödet och låt jäsa i korg eller durkslag med mjölad duk. Låt jäsa 1-2 tim. Grädda 250 c 5 min. sänk värmen till 200 c grädda ca 1 tim. Innertemperatur 98 c. Normalt gräddas ett bröd ca 1 tim /kg bröd

Skapat 2009-01-16 av geronimo, 5892 visningar, 85 utskrifter. Källa: Saltå Kvarn

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

450 gram  vatten 45 grader
300 gram  Rågmjöl fint (Eko stenmalet)
20 gram  surdegsstart med råg(se i mina eller smulans recept)
750 gram  rågsurdegen fr dag 1
250 gram  ca vatten
600 gram  vetemjöl gärna (eko stenmalet)
100 gram  grahamsmjöl gärna (eko stenmalet)
20 gram  havssalt
1 tsk  kummin (ej obligatorisk)
5 gram  jäst (blå ej torrjäst)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.