Rullsylta

Recept av Anel-Nevs

Recept: Rullsylta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

Mycket god rullsylta, som passar till julbordet med skånsk senap och rödbetor. Det är gott även som vanligt smörgåspålägg.

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: Julmat, fläskrulle, julbord, kokt rullsylta, kokt rulle, kokt sylta

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Fläk sidfläsket (precis under svålen), så att det blir dubbelt så stort (ca 40x30 cm). Skär bort överflödigt fett. Fördela kryddblandningen(salt,vitpeppar och kryddpeppar) över plattan och rulla ihop den hårt, så att svålen kommer ytterst. Skär bort det svål som ev. kommer in i syltan. Bind om rullen med helst krympt snöre. Jag använder bomullsvarp.
  2. 2. Lägg rullen i en stor gryta. Häll på vatten, att det täcker syltan. Strö över salt. Lägg ner morot, purjolök och burken med vitpepparkorn. Koka rullsyltan ca 2 timmar eller tills den känns färdig. Ta upp rullen och lägg den i ett kärl (ev. avlång fiskgryta), lägg en skärbräda el.dyl. ovanpå rullen och överst en tyngd och låt kallna. Förvaras kallt. Går att frysa. Glöm ej ta bort snöret innan den ska ätas.

Skapat 2009-11-03 av Anel-Nevs, 5594 visningar, 31 utskrifter. Källa: Bonniers stora kokbok + eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 kg  färskt magert sidfläsk med svål ca 20x30 cm
  vatten
2 tsk  salt
1 st  stor morot
1 st  liten purjolök
15 st  hela vitpepparkorn i en burk med hål i
2 tsk  krossade vitpepparkorn
2 tsk  krossade kryddpepparkorn
1,5 tsk  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.