Rubbad fågel

Recept av Lotta

Recept: Rubbad fågel

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 5 kommentarer)

Konstiga namna, javisst. Men det gör allt så mycket roligare och jag är svårt skadad av vissa män i min omgivning.

Typ: Huvudrätt
Kök: USA
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Pressa limesaft över kycklingen och gnid in på insidan och utsidan.Gnid in kycklingen med "rubben" tillsammans med salt. Gör ett snitt i skinnet och pilla in smörklickar lite här och där
  2. 2. Blanda alla ingredienser till glazen i en mixer och kör runt tills det blir slätt.
  3. 3. Sätt i ugnen på 220 grader, Skär grönsakerna i små bitar och fördela i kycklingarna. Om allt inte får plats, lägg resterande på plåten i ugnen. Ställ kycklingen på ett galler i ugnen och stek i 50-60 minuter. Börja pensla regelbundet med glazen de sista 15 minuterna. Se till att köttet är genomstekt. Inget rött skall synas och vätskan som kommer ur kycklingen ska vara klar.

Skapat 2011-06-26 av Lotta, 559 visningar, 5 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

  valfri rub till en hel kyckling
4 st  vitlöksklyftor
1 st  morot
1 st  rotselleri
1 st  purjolök
1 st  lime
  färsk persilja och timjan
3 msk  soya
0,5 dl  matolja
2 msk  flytande honung
1 st  färsk chili


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.