Rotsaksgryta med senap

Recept av Skrivis

Recept: Rotsaksgryta  med senap

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Rotsaksgryta med senap!

En värmande gryta som kan ätas som den är med bröd till eller kompletteras med skivor av falukorv som kokar med i grytan.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka upp vatten med buljongtärningen.
  2. 2. Alla rotsakerna skalas och skärs i bitar. Purjolöken strimlas. Lägg i detta i buljongen och koka upp.
  3. 3. Tillsätt peppar, salt och senap.
  4. 4. Koka 15 minuter under lock.
  5. 5. Tillsätt broccolibuketterna och koka 5 minuter till. (Falukorven tillsätts nu om du vill ha det. Några skivor per person.)
  6. 6. Garnera med persilja.

Serveringsförslag: Ett gott mjukt bröd eller knäckebröd.

Dryckestips: Mjölk eller vatten.

Skapat 2009-11-05 av Skrivis, 1756 visningar, 54 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  vatten
1 st  buljongtärning, grönsaks eller kött
8 st  potatisar
4 st  morötter
1 st  palsternacka
1 st  purjolök
1 msk  senap
2 krm  svartpeppar
0,5 tsk  salt
1 st  broccolistånd i buketter
2 msk  persilja, hackad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.