Rotfruktskaka

Recept av Kurisutina

Recept: Rotfruktskaka

INGREDIENSER

portioner/st.
300 gram  morot
300 gram  palsternacka
3 st  ägg
2,5 dl  mellangrädde
1 tsk  herbamare örtsalt
1 krm  riven muskot
1 krm  svartpeppar
  persilja
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Bra alternativ till potatissallad på sommarn. Passar bra ihop med grillade smakrika korvar

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär morötterna och palsternackorna i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltad vatten ca 10 minuter. Låt grönsakerna rinna av och mixa dem.
  2. 2. Tillsätt ägg och grädde. Smaksätt med örtsalt, muskot, och svartpeppar. Rör till en jämn smet.
  3. 3. Häll i en smord ugnsfat (ca 24 cm diameter). Grädda i 175 grader ca 40 minuter. Garnera med persilja.

Serveringsförslag: Lite kryddiga korvar eller kassler mm.

Skapat 2011-05-05 av Kurisutina, 1502 visningar, 101 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

300 gram  morot
300 gram  palsternacka
3 st  ägg
2,5 dl  mellangrädde
1 tsk  herbamare örtsalt
1 krm  riven muskot
1 krm  svartpeppar
  persilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.