Rostade pumpafrö/pumpakärnor

Recept av lanternan

Recept: Rostade pumpafrö/pumpakärnor

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Rostade pumpafrö/pumpakärnor!

Salta till snacks eller salladstopping. Rosta naturella och strö på bröd eller frallor när du bakar.

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: billigt, lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj och rensa rent fröerna från fruktköttet. Tips lägg allt i en stor bunke med vatten, ta sen en vanlig visp och vispa sönder fruktköttet. Det sjunker och kärnorna/fröerna flyter. Då är det lätt att fiska upp dom.
  2. 2. Låt rinna av i ett durkslag. Olja och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Salta eventuellt. Rosta i ugnen på 200-225 grader, håll koll så dom inte bränns. Det tar ca. 10 minuter.

Serveringsförslag: sallad, topping

Dryckestips: vin, öl, vatten

Skapat 2009-09-22 av lanternan, 15543 visningar, 56 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

  frö från pumpa
  olivolja
  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.