Rosenbröd

Recept av JLO Gustafsson

Recept: Rosenbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
5 dl  lättmjölk
2 msk  olja
2 msk  salt
1 msk  socker
13 dl  vetemjöl
1 paket  valmofrön
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Passar till förrätter eller vickning med en ostbit

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula ner jäst i en bunke, häll i salt och socker. Ljumma mjölken och häll det i bunken, rör om och tillsätt oljan. Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Låt jäsa i 30 minuter. Gör sedan runda bullar, lägg på plåten och klipp ett kryss i varje bulle. Låt jäsa i ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda i 225°

Skapat 2009-01-20 av JLO Gustafsson, 2636 visningar, 34 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
5 dl  lättmjölk
2 msk  olja
2 msk  salt
1 msk  socker
13 dl  vetemjöl
1 paket  valmofrön


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.