Rönnbärsgelé

Recept av Byhäxan

Recept: Rönnbärsgelé

INGREDIENSER

portioner/st.
1 kg  rönnbär
0,5 kg  äpplen
7,5 dl  vatten
9 dl  socker per liter avrunnen saft
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 3 kommentarer)

Den perfekta gelén till vilt av alla slag. Viktigt att rönnbären varit med om några rejäla frostnätter, har de inte det så stoppa dom i frysen över natten.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: geléprovet

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rensa rönnbären, ta bort blomfnas och kärnhus från äpplena och skär dem i grova bitar.
  2. 2. Koka i vattnet tills äpplena blivit mjuka, inte längre.
  3. 3. Låt rinna av i silduk 30 minuter.
  4. 4. Mär saften och häll upp den i gryta. Tillsätt sockret lite i taget och rör om försiktigt.
  5. 5. Låt koka utan omrörning i 10-15 minuter.
  6. 6. Gör geléprovet: Häll upp lite gelé på en kall tallrik. Dra med sked ett streck genom massan. Rinner den ihop igen är geleén inte klar.
  7. 7. Om den inte stelnar efter 20 - 25 minuters kokning får man tillsätta pektin enligt anvisningen på förpackningen.
  8. 8. Låt gelén vila några minuter och ta bort eventuellt skum.
  9. 9. Häll sen upp ända till kanten i små rena, heta burkar (ställ dem på 100 grader i ugnen innan). Låt svalna och sätt sen på lock.

Skapat 2008-10-20 av Byhäxan, 33300 visningar, 500 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  rönnbär
0,5 kg  äpplen
7,5 dl  vatten
9 dl  socker per liter avrunnen saft


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.