Rom & russinkakor

Recept av Smulan

Recept: Rom & russinkakor

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  russin
1,5 dl  rom alt juice
225 gram  rumsvarmt smör
140 gram  strösocker
1 st  äggula
280 gram  vetemjöl
1 knivsudd  salt
2 tsk  rom som russinen legat i
Betyg: Bli först med att betygsätta Rom & russinkakor!

Goda och spröda kakor! Bäst blir kakorna med äkta smör.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: smördegskakor, russinkakor, rom

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Häll rommen över russinen i en liten skål och låt dra ca 1 tim.
  2. 2. Sila russinen och låt dem rinna av och torka lite. Spara rommen.
  3. 3. Blanda smör och socker väl med en träslev. Tillsätt äggulan och 2 tsk rom och rör till en jämn smet.
  4. 4. Tillsätt mjölet, saltet och russinen. Blanda tills smeten är homogen.
  5. 5. Klicka ut 30 kakor på 2 plåtar (15 på varje) och platta till dem.
  6. 6. Grädda mitt i ugnen i 190º ca 12-15 min tills de har fått fin färg. Låt dem ligga och kallna på plåten 5-10 min innan du lägger dem på ett galler att kallna.

Skapat 2009-12-14 av Smulan, 1095 visningar, 20 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  russin
1,5 dl  rom alt juice
225 gram  rumsvarmt smör
140 gram  strösocker
1 st  äggula
280 gram  vetemjöl
1 knivsudd  salt
2 tsk  rom som russinen legat i


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.