Rödvinsstek i gryta

Recept av Byhäxan

Recept: Rödvinsstek i gryta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.8/5 (6 röster, 3 kommentarer)

Festligt god vintergryta med varma smaker och dofter. Nötkött eller viltkött passar lika bra. Kan också göras i lergryta i ugnen.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat
Etiketter: Vilt, viltstek, älg, hjort, ren, rådjur, fest, nyår, nyårsmeny, påsk

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Bryn köttet i omgångar i stakpanna och lägg över i gryta.
  2. 2. Salta och peppra och lägg i kanel, kryddnejlika och lagerblad. Häll på vin och kalvfond.
  3. 3. Låt grytan småkoka i ca 1 timme eller tills köttet är mört.
  4. 4. Koka lökarna med skal några minuter. Skala dem och fräs dem i smör. Dela champinjonera och fräs dem också. Strimla apelsinskalet.
  5. 5. Rör ner lök, svamp och apelsinskal när köttet är färdigt. Småkoka ytterligare några minuter.

Serveringsförslag: Kan serveras med bara ett gott nybakt bröd, annars passar ris bäst. Grönsallad.

Dryckestips: Allt utom läsk, saft, kaffe

Skapat 2007-12-31 av Byhäxan, 7648 visningar, 131 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,2 kg  1,2-1,5 kg grytbitar av benfritt kött, t ex rostbiff, högrev, innanlår
50 gram  matfett att steka i (eller mer om det behövs)
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 tsk  kanel
0,5 tsk  malen eller stött kryddnejlika
3 st  lagerblad
4 dl  rödvin
3 msk  koncentrerad fond, (kalv, vilt eller ox)
400 gram  shalottenlökar
400 gram  färska champinjoner eller kantareller (det går till nöds med burksvamp)
1 st  tunt skal från 1 apelsin
1 st  salt och peppar att smaka av med


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.