Rödspätta med rödbetor, kapris och lök

Recept av lanternan

Recept: Rödspätta med rödbetor, kapris och lök

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  rödspättor
Panering
  mjöl
  ägg
  ströbröd
  salt
  peppar
Toppa med
150 gram  brynt smör
3 st  rödbetor
0,5 dl  kapris
1 st  lök
1 knippe  dill
1 st  citron
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Rödspätta Grenoblaise (från Grenoble), i original med inlagda rödbetor. Servera med kokt potatis.

Typ: Huvudrätt
Kök: Frankrike
Tillagning: Stekt
Etiketter: lyxigt, festmat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vänd spättorna i mjöl, uppvispat ägg och slutligen ströbröd. Salta och peppra rejält.
  2. 2. Stek spättorna några minuter i rikligt med smör.
  3. 3. Smält smöret och låt det bli lite brynt. Vänd ner hackade rödbetor, kapris och hackad lök. Servera fisken med rödbetssmöret ovanpå, garnera med dill och citronklyfta.

Serveringsförslag: potatis

Dryckestips: vitt vin, öl, vatten

Skapat 2011-07-28 av lanternan, 1690 visningar, 86 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  rödspättor
  mjöl
  ägg
  ströbröd
  salt
  peppar
150 gram  brynt smör
3 st  rödbetor
0,5 dl  kapris
1 st  lök
1 knippe  dill
1 st  citron


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.