Rödingfilé med mesostsås

Recept av GOE

Recept: Rödingfilé med mesostsås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Rödingfilé med mesostsås!

Låter märkligt, men är faktiskt jättegott.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Filéa fisken, låt rinna av på hushållspapper och strö på salt.
  2. 2. Strö på citronpeppar och stek fisken i smör några minuter på varje sida. Ta upp och håll varmt. (Jag satte ugnen på 100 grader och ställde in ett serveringsfat. Fisken fick vila på det varma fatet i ugnen medan jag gjorde såsen)
  3. 3. Häll grädden i stekpannan. Hyvla i mesosten och låt puttra ihop. Rör i dill och soja och smaka av med salt och peppar.
  4. 4. Servera såsen till fisken med kokt potatis, citron och sockerärter.

Skapat 2010-02-07 av GOE, 2047 visningar, 36 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  rödingfiléer, ca 800 gram
  salt, citronpeppar och smör till stekning
5 dl  mellangrädde
5 st  skivor norsk mesost (Gudbrandsdalen)
0,5 dl  finhackad dill, ev mer
1 msk  soja
  salt, peppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.