Risotto & potatisburgare

Recept av Janne-G

Recept: Risotto & potatisburgare

INGREDIENSER

portioner/st.
0,5 liter  risotto
0,5 liter  Potatismos
1 st  gul lök
100 gram  varmrökt sidfläsk eller bacon
100 gram  wienerkorv eller prinskorv
2 st  ägg
1 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
2 krm  Grovmald svartpeppar
3 msk  smör
Betyg: Bli först med att betygsätta Risotto & potatisburgare!

En helt ny variant av potatisplättar som kommer att lagas till många gånger. Det blev över av min Karljohansvamprisotto och av detta gjordes det burgare.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 20 min.
Total tid: 30 min.
Etiketter: Ett bra sätt att ta vara på rester!

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och grovhacka löken, stek den i en klick smör. Skär under tiden det varmrökta sidfläsket i strimlor och korve i slantar som delas till halvmånar. När löken börjar få lite färg tillsätts fläsk och korv som får steka med tills det börjar bli lite brynt. Häll upp och öåt svalna.
  2. 2. Blanda risotto och potatismos med ägg och mjöl till en inte allt för fast smet, krydda med salt och svartpeppar, hur mycket salt som behövs avgörs av hur salt risotton och potatismoset var.
  3. 3. Blanda ner de stekta ingredienserna när de har kallnat, rör om noga. Provstek en liten klick av smeten och krydda mer om det skulle behövas.
  4. 4. Forma smeten till stora burgare och stek dem sakta i smör.

Serveringsförslag: Servera med inlagda rödbetor eller rårörda lingon

Skapat 2012-01-28 av Janne-G, 708 visningar, 11 utskrifter. Källa: Egen komposition

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,5 liter  risotto
0,5 liter  Potatismos
1 st  gul lök
100 gram  varmrökt sidfläsk eller bacon
100 gram  wienerkorv eller prinskorv
2 st  ägg
1 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
2 krm  Grovmald svartpeppar
3 msk  smör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.