Risgrynspudding med saftsås

Recept av Lottis

Recept: Risgrynspudding med saftsås

INGREDIENSER

portioner/st.
Pudding
4 st  portioner risgrynsgröt
2 msk  socker
1 dl  russin
2 st  ägg
Saftsås
1 dl  svartvinbärssaft (eller annan röd saft)
4 dl  vatten
1 msk  potatismjöl
Betyg: 4.7/5 (4 röster, 1 kommentarer)

Detta är barndom för mig :o), vi åt det som mellanmål men man kan även äta det som dessert.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: mellanmål, efterrätt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda den förkokta gröten med socker och russin. (Använder du köpt färdigkokt gröt behövs inget socker.)
  2. 2. Rör i ett ägg i taget.
  3. 3. Häll smeten i en smord ugnssäker form.
  4. 4. Grädda i 225 gr ugn i ca 20 min, tills puddingen har fått fin färg.
  5. 5. Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull.
  6. 6. Koka upp under vispning.
  7. 7. Häll upp i en tillbringare för att svalna. Strö lite socker ovanpå så att den inte skinnar sig.
  8. 8. Puddingen kan ätas ljummen eller kall. I min barndom serverades både puddingen och saftsåsen kylskåpskall.

Skapat 2008-06-07 av Lottis, 15894 visningar, 173 utskrifter. Källa: Mamma

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  portioner risgrynsgröt
2 msk  socker
1 dl  russin
2 st  ägg
1 dl  svartvinbärssaft (eller annan röd saft)
4 dl  vatten
1 msk  potatismjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.