Ris på Bjudvis

Recept av Hans-Olof Strömdahl

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

En favorit som alltid går hem

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smörj en eldfast form och lägg det kokta riset i denna. Blanda försiktigt majonäs med äggulorna,där efter rör du ned den vispade grädden och äggvitorna. Champinoner krabba och sparris lägges över riset och sedan såsen över. Allra sist riven ost (gärna Västerbotten ) Gratinera i ugn 175 grader omkr.20 minuter

Serveringsförslag: Grönsallad

Dryckestips: Drick gärna en Chardonnay ex.BanRock Station (6481) flaska 69kr Box 218kr

Skapat 2009-02-18 av Hans-Olof Strömdahl, 632 visningar, 5 utskrifter. Källa: matlagningskurs som jag gick i början på 80-talet

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  jasmin ris kokas enl anv på paket.Använd krabb och svampspad till att koka riset i + vatten
3 hekto  räkor eller kräftor,som skalats
1 burk  krabba, ca 200 g
1 burk  sparris (225 g)
2 burkar  brynta championer brynes i smör
2 dl  grädde skall vispas
2 dl  majonäs av bra kvalite
2 st  ägg gulor
2 st  äggvitor vispade till hårt skum


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.