Rimbobullar

Recept av lbcallin

Recept: Rimbobullar

INGREDIENSER

portioner/st.
Deg
1 paket  jäst för söta degar
4 dl  kall mjölk
400 gram  rumsvarmt smör
3 msk  strösocker
12 dl  vetemjöl, ca
Fyllning
175 gram  rumsvarmt smör
5 msk  strösocker
4,5 tsk  vaniljsocker
  ägg till pensling
Glasyr
1 dl  florsocker
1 msk  vatten
  ev karamellfärg
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Världens enklaste bullar?! Först när alla moment är klara ska dom jäsa och under tiden kan man göra annat. går utmärkt att frysa in innan gräddning (efter jäsning) och sen tas fram vid tillfälle för att kunna bjuda på nybakat!

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken och rör tills jästen löst upp sig.
  2. 2. Tillsätt socker, smör i mindre bitar och mjölet och arbeta snabbt samman till en smidig, ganska lös deg.
  3. 3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut varje del till en kvadrat på 40x40 cm. Skär i rutor om 8x8 cm.
  4. 4. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och klicka ut en liten klick på varje ruta. Vik sedan in alla hörnen mot mitten och lägg bullarna i pappersformar på en plåt. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 2 timmar.
  5. 5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda sedan i 5-8 min i 250 graders ugnsvärme, eller 8 minuter i 200 graders varmluft. Låt bullarna kallna på galler utan bakduk.
  6. 6. Rör ihop ingredienserna till glasyren, ringla över bullarna. Om bullarna ska frysas in så glaserar man dom efter upptining strax innan servering. Vill man göra lite "kalasigare" bullar kan man färga glasyren med lite karamellfärg...

Skapat 2012-01-18 av lbcallin, 2226 visningar, 231 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 paket  jäst för söta degar
4 dl  kall mjölk
400 gram  rumsvarmt smör
3 msk  strösocker
12 dl  vetemjöl, ca
175 gram  rumsvarmt smör
5 msk  strösocker
4,5 tsk  vaniljsocker
  ägg till pensling
1 dl  florsocker
1 msk  vatten
  ev karamellfärg


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.