Ricottaägg på jordgubbsspegel

Recept av Falbygdens

Recept: Ricottaägg på jordgubbsspegel

INGREDIENSER

portioner/st.
250 gram  ricotta
1 st  ägg
2 msk  vetemjöl
1 msk  vaniljsocker
  smör
0,5 dl  Skorpmjöl
1 msk  strösocker
Bärspegel
1 paket  frysta jordgubbar
Betyg: Bli först med att betygsätta Ricottaägg på jordgubbsspegel!

Spännande kombination med ljumna söta ricottaägg på en bärspegel.

Typ: Dessert
Kök: Italien
Tillagning: Övrig
Tillagningstid: 30 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka upp en gryta med vatten. Vispa ihop ricotta, ägg, vetemjöl och vaniljsocker. Forma ägg av smeten med hjälp av två matskedar och sjud i grytan tills de flyter upp. Rör om så att ostäggen inte fastnar i botten på grytan. Tag upp med en hålslev och lägg på en tallrik.
  2. 2. Smält smör i en stekpanna, vänd ricottaäggen i skorpmjöl blandat med socker och stek lätt.
  3. 3. Servera äggen ljumna (eller kalla) på en spegel av mixade jordgubbar.

Dryckestips: espresso, saft

Skapat 2012-06-04 av Falbygdens, 125 visningar, 5 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  ricotta
1 st  ägg
2 msk  vetemjöl
1 msk  vaniljsocker
  smör
0,5 dl  Skorpmjöl
1 msk  strösocker
1 paket  frysta jordgubbar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.