Rårakor

Recept av Henrikmanövern

Recept: Rårakor

INGREDIENSER

portioner/st.
Rårakor
0,5 kg  potatis
2 st  ägg
0,5 tsk  salt
  smör till stekning
Garnityr
  gräddfil
  tunt skivad rödlök
  rom eller kaviar
Betyg: Bli först med att betygsätta Rårakor!

Snabbt, enkelt och underbart gott. Rårakor vispar du ihop på en kvart och är perfekt som förrätt eller mellanmål.

Typ: Förrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Riv potatisen grovt och blanda till en smet med med äggen och saltet.
  2. 2. Smält smör i en stekpanna på medelhög värme och stek en fjärdedel av smeten åt gången. Vänd rårakan efter ett par minuter så att båda sidorna får en härlig gyllenbrun färg. Gör inte rårakorna för tunna, då blir de svåra att vända.
  3. 3. Garnera med gräddfil, tunt skivad rödlök och en klick rom eller kaviar!

Skapat 2011-09-27 av Henrikmanövern, 2438 visningar, 64 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,5 kg  potatis
2 st  ägg
0,5 tsk  salt
  smör till stekning
  gräddfil
  tunt skivad rödlök
  rom eller kaviar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.