Ransäterslimpa

Recept av nsw967n

Recept: Ransäterslimpa

INGREDIENSER

portioner/st.
5 dl  Rågsikt.
3 dl  Vetemjöl.
1,75 dl  Grovt Rågmjöl.
2,5 dl  Havrekross eller Rågkross.
2,5 dl  Vetegroddar.
2,5 dl  Grahamsmjöl.
1,75 dl  Vetekli.
2 tsk  Salt.
5 tsk  Bikarbonat.
1,5 dl  Sirap.
1 liter  Lättfil.
  Eventuellt russin
Betyg: Bli först med att betygsätta Ransäterslimpa!

Perfekt bröd för den/dom av Er som har problem med t ex lös eller hård mage. Dessutom är det även jättegott och väldigt lätt att baka. Det är bara att röra ihop och sedan in i ugnen. Ingen jäsning.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 30 min.
Tillagningstid: 75 min.
Total tid: 105 min.
Etiketter: Snabbt, lättlagat, nyttigt, gott.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap. Om Du känner att Du vill ha med russin i brödet så har Du i det helt enligt ditt eget tycke och smak. Om Du lider av t ex trög mage så skulle jag råda Dig att ha i ganska mycket russin eftersom russin har en pådrivande verkan. Degen hälls i 2 avlånga 2-litersformar. Gräddas i 175 grader i 75 minuter.

Serveringsförslag: Leverpastej, skinka, ost.

Dryckestips: Juice.

Skapat 2010-11-25 av nsw967n, 1569 visningar, 34 utskrifter. Källa: Min syster Birgitta.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  Rågsikt.
3 dl  Vetemjöl.
1,75 dl  Grovt Rågmjöl.
2,5 dl  Havrekross eller Rågkross.
2,5 dl  Vetegroddar.
2,5 dl  Grahamsmjöl.
1,75 dl  Vetekli.
2 tsk  Salt.
5 tsk  Bikarbonat.
1,5 dl  Sirap.
1 liter  Lättfil.
  Eventuellt russin


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.