Rågrunda med surdeg

Recept av Der Markus

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  surdegsgrund
200 gram  ljummet vatten
120 gram  rågmjöl
100 gram  vatten
150 gram  rågmjöl
180 gram  vetemjöl
9 gram  salt
Betyg: Bli först med att betygsätta Rågrunda med surdeg!

Med inspiration från Pain de Martin bloggen. Jag börjar på fredagsmorgonen för att få nygräddat bröd till lördagsfrukosten.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Surdeg, råg

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda surdeg, vatten och mjöl i en bunke, täck med lock eller plastfolie och låt stå över dagen. Gärna lite varmt, sisådär 22–24 grader.
  2. 2. Blanda alltsammans i en bunke. Börja med den mindre mängden vatten, fyll på med lite mer om degen känns alltför fast. Täck bunken och låt jäsa cirka 3 timmar eller tills degen jäst ordentligt.
  3. 3. Forma degen till runda bollar (100-150g per boll) och platta till dem? Lägg de på en plåt och låt jäsa över natten i kylen.
  4. 4. Sätt på ugnen på 250 grader. Medan ugnen värmer upp kan man nagga brödet med något spetsig (grillspett).
  5. 5. Grädda brödet i ugnen i ca 15 minuter men håll koll på brödet så det inte blir bränd.

Skapat 2012-01-26 av Der Markus, 203 visningar, 3 utskrifter. Källa: http://paindemartin.blogspot.com/2011_01_01_archive.html

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  surdegsgrund
200 gram  ljummet vatten
120 gram  rågmjöl
100 gram  vatten
150 gram  rågmjöl
180 gram  vetemjöl
9 gram  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.