Rågbullar med russin

Recept av anna-karin2

Recept: Rågbullar med russin

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
35 gram  smör
3 dl  mjölk
0,5 dl  sirap
1 tsk  salt
1 msk  malda brödkryddor
10 dl  rågsikt
1 dl  russin
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

Ett väldigt lättbakat och gott bröd. Rågsikten kan bytas ut mot lika delar vetemjöl och fint rågmjöl om man vill ha ett lite grövre bröd.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret och slå över mjölken, värm till 38 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp med degspadet. Blanda i sirap, salt brödkryddor och russin. Tillsätt mjöl och arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa 30 min. Arbeta igenom degen på mjölat bakbord. Forma till bullar och låt jäsa på plåt 23-30 min. Pensla med smör. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 min, tills bullarna känns lätta och har fin färg och yta.

Skapat 2009-03-08 av anna-karin2, 8199 visningar, 81 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
35 gram  smör
3 dl  mjölk
0,5 dl  sirap
1 tsk  salt
1 msk  malda brödkryddor
10 dl  rågsikt
1 dl  russin


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.