Råg Russin Frallor

Recept av sassigasarah

Recept: Råg Russin Frallor

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  smör
5 dl  mjölk
75 gram  jäst
1,5 tsk  salt
2 msk  sirap
1 msk  brödkryddor
3 dl  russin
1 msk  farinsocker
1 st  ägg till pensling
13 dl  rågsikt
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Super goda frallor med inspiration och smak från rågkakor!

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till fingervärme.
  2. 2. Smula jästen i bunke och lös upp den med lite av vätskan och tillsätt därefter all vätska.
  3. 3. Tillsätt sirap, salt, brödkrydda, russin och tillsist mjölet.
  4. 4. Arbeta degen en lite stund tills allt är ihop blandat och den inte klibbar fast så mycket. Låt jäsa 90min.
  5. 5. Arbeta ut luften ur degen och forma till önskade frallor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30min,
  6. 6. Vispa upp ägget och pensla över hela frallorna och grädda i 225 grader ca 12min(inte mindre). Låt smaka med smör och något gott pålägg!

Serveringsförslag: skinka, gurka ock tomat emellan tycker jag är godast till=)

Dryckestips: Varm choklad, Saft eller rykande kopp te!

Skapat 2010-03-02 av sassigasarah, 4575 visningar, 93 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  smör
5 dl  mjölk
75 gram  jäst
1,5 tsk  salt
2 msk  sirap
1 msk  brödkryddor
3 dl  russin
1 msk  farinsocker
1 st  ägg till pensling
13 dl  rågsikt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.