Rabarbertårta

Recept av tompalin

Recept: Rabarbertårta

INGREDIENSER

portioner/st.
Botten
0,5 paket  digistivkex
150 gram  smör eller margarin
Rabarberdelen
2 st  stora rabarber
0,5 liter  jordgubbar
  vatten
10 st  gelatinblad
Chokladmoussen
1 st  ägg
1 st  äggula
150 gram  vit choklad
3 dl  grädde
2 st  gelatinblad
  Vattenbad
2 msk  Valfri likör
Betyg: Bli först med att betygsätta Rabarbertårta!

En god tårta att bjuda på på midsommarkvällarna

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig
Total tid: 300 min.
Etiketter: Rabarber, tårta, choklad, mousse

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Krossa Disgistivkexen i en form (gärna en springform).
  2. 2. Smält smöret och blanda det med de krossade digistivkexen, platta ut till en jämn botten.
  3. 3. In i kylen med formen.
  4. 4. Skala och skär rabarbern i cm stora bitar och lägg ner i 3 liters kastrull.
  5. 5. Ansa Jordgubbarna och ha även i dom i kastrullen. (Se till att bären fyller upp kastrullen till ca 0.9liter, därför kan det vara bra att ha lite extra bär i närheten.).
  6. 6. Häll på med vatten i kastrullen så att vattennivån är på 1 liter. Samtidigt lägger du 10 gelatinblad i blöt.
  7. 7. Sätt på kastrullen och låt bären koka i ca 15 min, vätskan är klar när rabarbern kokat sönder. Dra kastrullen åt sidan och och smaka av med socker, självklart skippar du sockret och den redan är söt eller och du tycker om den lite surare. Personligen tycker jag att den ska var lite syrlig då chokladmoussen redan är så söt.
  8. 8. Krama nu ur gelatinbladen från vatten och rör ner dom i kastrullen.
  9. 9. Ta ut formen ur kylen och häll sedan på rabarbervätskan i formen.
  10. 10. Ställ formen i frysen ca 20 min och förflytta den sedan till kylen. Låt den stå där i Ca 2 timmer eller när vätskan har stelnat till sig. Nu är det dags för moussen, men börja inte med den förens rabarbern stelnat.
  11. 11. Lägg två gelatinblad i blöt.
  12. 12. Smält vit choklad i ett vattenbad. När den är klar ställer du den åt sidan.
  13. 13. Ägget och äggulan ska också ner i vattenbad och röras om under hela tiden tills dom börjat tjockna.
  14. 14. Nu ska chokladen ner och blandas med äggen.
  15. 15. Krama sedan ur gelatinbladen och rör ner dom i äggsmeten.
  16. 16. Häll på med din likör, rör om.I det här fallet kan det vara gott med en choklad eller kakao likör.
  17. 17. Vispa grädden och vänd sedan ner den försiktigt med äggsmeten.
  18. 18. Nu är moussen klar och det är dags att hälla den på rabarbern.
  19. 19. In med hela tårtan i kylen och låt den stå inne i minst 2 timmar.
  20. 20. Sen är det dags att njuta! Smaklig dessert!

Skapat 2011-05-21 av tompalin, 1111 visningar, 26 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,5 paket  digistivkex
150 gram  smör eller margarin
2 st  stora rabarber
0,5 liter  jordgubbar
  vatten
10 st  gelatinblad
1 st  ägg
1 st  äggula
150 gram  vit choklad
3 dl  grädde
2 st  gelatinblad
  Vattenbad
2 msk  Valfri likör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.