Rabarbersmulpaj

Recept av Smulan

Recept: Rabarbersmulpaj

INGREDIENSER

portioner/st.
500 gram  Rabarber, 4-5 normalstora stjälkar
1,5 msk  potatismjöl
1,5 dl  socker
2 tsk  kanel
Smuldeg:
100 gram  kallt smör
2 dl  vetemjöl
1 msk  socker
Betyg: Bli först med att betygsätta Rabarbersmulpaj!

En kalasgod paj med frasigt täcke.

Typ: Paj
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: rebarber, paj, smulpaj, ångugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smörj en pajform.
  2. 2. Skiva rabarbern i 1 cm tjocka slantar och lägg dem i formen.
  3. 3. Strö över potatismjöl, socker och kanel.
  4. 4. Skiva smöret i mindre bitar och lägg i matberedare tillsammans med mjöl och socker. Kör tills det blir smuligt.
  5. 5. Strö över smuldegen över rabarbern och grädda mitt i ugnen i 200º ca 35 min.
  6. 6. FÖR KOMBIÅNGUGN: Temp: 200º och 50% fuktighet.

Serveringsförslag: Vaniljsås. Recept finns på min sida!

Skapat 2009-05-07 av Smulan, 4374 visningar, 33 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  Rabarber, 4-5 normalstora stjälkar
1,5 msk  potatismjöl
1,5 dl  socker
2 tsk  kanel
100 gram  kallt smör
2 dl  vetemjöl
1 msk  socker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.