Rabarberpaj

Recept av Bighappy

Recept: Rabarberpaj

INGREDIENSER

portioner/st.
2,5 dl  vetemjöl
100 gram  margarin, kallt i kuber
1 msk  socker
2 msk  vatten, kallt
Fyllning
2 st  ägg
1,5 dl  socker
100 gram  hasselnötskärnor, hackade
0,5 dl  potatismjöl
500 gram  späd rabarber, i 2-3 cm skivor
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Ännu en rabarberpaj :-)

Typ: Paj
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, 18-20 cm i diameter, så att botten och kanter täcks. Låt formen stå kallt 20 minuter. Nagga botten och förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter.
  3. 3. Vispa äggen porösa tillsammans med sockret. Tillsätt nötterna, sikta över potatismjölet och vispa lite till.
  4. 4. Lägg rabarberbitarna i pajskalet och bred över smeten. Grädda på nedersta falsen ca 25 minuter.
  5. 5. Servera pajen ljummen.

Serveringsförslag: Vispad grädde eller glass

Skapat 2008-06-24 av Bighappy, 8033 visningar, 74 utskrifter. Källa: Coop

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2,5 dl  vetemjöl
100 gram  margarin, kallt i kuber
1 msk  socker
2 msk  vatten, kallt
2 st  ägg
1,5 dl  socker
100 gram  hasselnötskärnor, hackade
0,5 dl  potatismjöl
500 gram  späd rabarber, i 2-3 cm skivor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.