Rabarberkräm

Recept av Husmusen

Recept: Rabarberkräm

INGREDIENSER

portioner/st.
450 gram  rabarberstjälkar
4 dl  vatten
1,5 dl  strösocker
2,5 msk  potatismjöl
Betyg: 4.0/5 (4 röster, 8 kommentarer)

Krämen blir godast på vårrabarber men går givetvis bra att koka på de tjockare stjälkarna.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj och skala eventuellt rabarern. Skär i mindre bitar.
  2. 2. Koka upp vatten och socker och lägg i rabarberbitarna.
  3. 3. Låt koka ca 5-10 minuter tills rabarbern mjuknar och delar sig.
  4. 4. Blanda potatismjölet med lite vatten. Häll ned i grytan samtidigt som du rör om.
  5. 5. Låt koka upp på svag värme. När du ser den första bubblan på ytan är krämen klar.

Serveringsförslag: Servera med mjölk och/eller strö lite hackad mandelbiscotti ovanpå.

Skapat 2009-05-21 av Husmusen, 43267 visningar, 219 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

450 gram  rabarberstjälkar
4 dl  vatten
1,5 dl  strösocker
2,5 msk  potatismjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.