Rabarberkaka med hasselnötter

Recept av Skrivis

Recept: Rabarberkaka med hasselnötter

INGREDIENSER

portioner/st.
300 gram  rabarber i bitar
1 dl  strösocker
2 tsk  potatismjöl
1 tsk  vaniljsocker
smeten
4 st  ägg
1 dl  strösocker
100 gram  hasselnötter malda
Betyg: Bli först med att betygsätta Rabarberkaka med hasselnötter!

Pajkaka som inte ger några sura miner. Passar som dessert eller till fikat. Jag har smulat lite lavendel över vaniljsåsen för att få en mer somrig känsla.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Lägg rabarbern i en ugnsfast smord form. Srö över en blandning av socker, potatismjöl och vaniljsocker. Smält rabarbern i ugnen i 10 minuter.
  3. 3. Sänk sedan ugnen till 175 grader. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum.
  4. 4. Vispa gulorna med sockret och blanda sedan ner nötterna i det vispade. Vänd sist ner äggvitorna.
  5. 5. Bred smeten över rabarbern och grädda i ugnen 30 minuter.

Serveringsförslag: Servera med vaniljsås eller glass.

Skapat 2010-07-21 av Skrivis, 1712 visningar, 94 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

300 gram  rabarber i bitar
1 dl  strösocker
2 tsk  potatismjöl
1 tsk  vaniljsocker
4 st  ägg
1 dl  strösocker
100 gram  hasselnötter malda


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.