Rabarberkaka

Recept av Eremiten

Recept: Rabarberkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
3 st  rabarber
1 tsk  kardemumma
2 tsk  strösocker
Smet
100 gram  margarin
2 dl  strösocker
1 st  ägg
2 tsk  bakpulver
2 tsk  vaniljsocker
4 dl  vetemjöl
1,5 dl  mjölk
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Den här kakan blev det med årets första rabarber. Mjuk och god.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: En enkel och god kaka.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj och skala rabarbern. Skär dom i ca 1 centimeter breda bitar.
  2. 2. Blanda socker och kardemumma och häll det över rabarbern. Rör om.
  3. 3. Smält smöret och rör ihop det med sockret.
  4. 4. Tillsätt sen ägg, bakpulver och vaniljsocker. Sist blandar du i vetemjöl och mjölk.
  5. 5. Rör ner rabarberbitarna i smeten och häll i alltsammans i en smord och bröad bakform.
  6. 6. Tryck ner rabarberbitarna i smeten så dom inte blir brända.
  7. 7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45-50 minuter, eller tills kakan släppt kanten och fått fin färg.

Serveringsförslag: Lite vaniljsås eller vaniljglass smakar bra till.

Skapat 2011-05-04 av Eremiten, 3113 visningar, 103 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  rabarber
1 tsk  kardemumma
2 tsk  strösocker
100 gram  margarin
2 dl  strösocker
1 st  ägg
2 tsk  bakpulver
2 tsk  vaniljsocker
4 dl  vetemjöl
1,5 dl  mjölk


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.