Purjolöksfylld fläskfilé

Recept av Anel-Nevs

Recept: Purjolöksfylld fläskfilé

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Purjolöksfylld fläskfilé!

En genuin husmanskost. Kan även tillagas av en fläsksida. Serveras ev. med potatismos, äpplemos och kokta gröna bönor.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Ugnsstekt fläskfilé, fläskfilé, ugnsstekt, fylld fläskfilé

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa filén, gnid in den med salt, svartpeppar, ingefära och salvia. Bryn den runtom i stekpanna med en klick margarin. Förväll purjolöken hastigt i kokande lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av. Skala och urkärna äpplet. Skär det i tunna klyftor.
  2. 2. Skär en ficka längsmed fläskfilén. Fyll fickan med lika delar purjolök och äppelklyftor. Täpp igen fickan med tandpetare eller vira bomullssnöre runt filén för att hålla fyllningen på plats. Lägg över filén i en väl smord ugnsfast form. Överblivna äppelklyftor lägges runtom filén. Tillsätt en bottenskyla vatten i stekpannan med steksky från filén. Vispa runt så, att vattnet blandas med stekskyn. Häll det över filén i ugnsformen.
  3. 3. Stek filén i ugnen ca 30 minuter. Servera även med stekskyn.

Skapat 2010-02-22 av Anel-Nevs, 2715 visningar, 60 utskrifter. Källa: Egen version efter Husmoderns köksalmanack 1956

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  ca 600 g fläskfilé
  salt
  malen ingefära
  svartpeppar
  malen salvia
15 cm  purjolök
1 st  syrligt äpple
  margarin


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.