Prinsessan Ingeborgs mandelbroar

Recept av Britt

Recept: Prinsessan Ingeborgs mandelbroar

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  margarin
300 gram  mandelmassa
2,5 dl  vetemjöl
1 msk  ovispad äggvita
2 droppar  grön karamellfärg
0,5 msk  grön curacaolikör
Till formarna: matfett och flagad mandel
Garnering
50 gram  mörk choklad
1 tsk  cocosfett
Betyg: Bli först med att betygsätta Prinsessan Ingeborgs mandelbroar!

Köpte små kransformar på loppis och bakade dessa goda kakor. Jag hade Amaretto i degen.Använde smör istället för cocosfett. Fick lite fler än 36.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör mjukt smör med övriga ingredienser.
  2. 2. Rulla degen i lagom stora bitar och lägg i 18 smorda kransformar. De skall fyllas till 2/3.
  3. 3. Grädda i 175 grader 15 min. Täck ev. över mot slutet
  4. 4. Dela kakorna i mitten och doppa snittytan i choklad

Skapat 2011-06-17 av Britt, 755 visningar, 15 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  margarin
300 gram  mandelmassa
2,5 dl  vetemjöl
1 msk  ovispad äggvita
2 droppar  grön karamellfärg
0,5 msk  grön curacaolikör
50 gram  mörk choklad
1 tsk  cocosfett


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.