Potatisstomp med prästost och krasse

Recept av Falbygdens

Recept: Potatisstomp med prästost och krasse

INGREDIENSER

portioner/st.
1 kg  potatis, mjölig
100 gram  1878 Präst, extra stark
1 paket  krasse
1 dl  creme fraiche
1 dl  mjölk
1 nypa  salt & peppar
Betyg: Bli först med att betygsätta Potatisstomp med prästost och krasse!

Godaste potatisstompet! Prästosten och krassen sätter verkligen fart på smaken och gör vilken rätt som helst snäppet godare. Byt ut potatismoset till potatisstomp och servera!

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 15 min.
Total tid: 25 min.
Etiketter: Billigt, lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala potatisen. Skiva eller tärna den och koka den i saltat vatten till den är mjuk.
  2. 2. Häll av vattnet. Tillsätt creme fraiche och osten, grovt riven.
  3. 3. Blanda grovt och tillsätt mjölken..
  4. 4. Salta, peppra och klipp i krassen. Blanda grovt en sista gång.

Serveringsförslag: kött, kyckling, fisk

Dryckestips: mjölk, vatte, öl, vin

Skapat 2012-03-13 av Falbygdens, 321 visningar, 7 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  potatis, mjölig
100 gram  1878 Präst, extra stark
1 paket  krasse
1 dl  creme fraiche
1 dl  mjölk
1 nypa  salt & peppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.