Potatispaté

Recept av GOE

Recept: Potatispaté

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 3 kommentarer)

Potatispaté passar bra på buffébordet/påskbuffén med kallskuret t ex kokt och rökt skinka, salami, parmaskinka eller varför inte rostbiff.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva potatisen.
  2. 2. Blanda persilja, oregano, pressad vitlök, salt, peppar och ost.
  3. 3. Smörj en avlång brödform och varva potatis och ostblandningen i formen.
  4. 4. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll mellan varven och avsluta med gräddmjölken.
  5. 5. Grädda i ca 1,5 timmar tills potatisen är mjuk. Låt svalna. (Jag lät den stå 30 min i formen och svalna innan jag skivade den.)
  6. 6. Stjälp upp patén och skiva den. Garnera med färska örter. Servera parmaskinka, salami, rostbiff eller kokt och rökt skinka till.

Skapat 2010-04-05 av GOE, 2961 visningar, 112 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  potatis
1 dl  hackad persilja
2 msk  färsk oregano (eller en tsk torkad)
1 st  vitlöksklyfta
1,5 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
2 dl  riven västerbottensost
4 st  ägg
2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.