Potatislimpa

Recept av K@ttis

Recept: Potatislimpa

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  smör
5 dl  mjölk
25 gram  jäst
0,5 dl  messmör
5 st  kokta, pressade potatisar
10 dl  vetemjöl
1 msk  salt
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Idag blev det hitte-på-bröd, av det som fanns i kyl och skafferi!

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Total tid: 150 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Värm smör och mjölk till fingervarmt, rör ut jästen i vätskan.
  2. 2. Blanda i messmör, potatis och nästan allt mjöl. Knåda i minst 15 min, ha i saltet på slutet. Låt jäsa i 10 min.
  3. 3. Knåda degen igen, ca 5 min, sedan ska den jäsa i en timme.
  4. 4. Ta försiktigt upp degen på bakbordet, men knåda den inte. Dela den på två och dra försiktigt ut bitarna till fyrkanter som viks ihop till avlånga limpor. Lägg dem på en plåt med skarven nedåt, så att ytan blir slät. Jäs igen i 45 min.
  5. 5. Sätt ugnen på 250 grader. När limporna sätts in i ugnen sänks värmen till 200 grader. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 min.

Serveringsförslag: Stark ost

Dryckestips: Kaffe eller te.

Skapat 2012-02-18 av K@ttis, 466 visningar, 16 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  smör
5 dl  mjölk
25 gram  jäst
0,5 dl  messmör
5 st  kokta, pressade potatisar
10 dl  vetemjöl
1 msk  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.