Potatislåda med pizzasmak

Recept av Anneli

Recept: Potatislåda med pizzasmak

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  potatisar okokta
2 st  lunchkorv
2 st  tomater
3,5 msk  ost riven
Äggvisp:
1 st  ägg
0,5 dl  mjölk
0,5 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
0,5 tsk  oregano
1,5 msk  ost, permensan
Betyg: 3.4/5 (14 röster, 14 kommentarer)

Hittade detta recept i tandläkarens väntrum, tyckte det såg gott ut.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: potatislåda, enkelt, lättlagat, korv, middag, lunch, potatis

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa ihop 1 stort eller 2 små ägg, mjölk och krydda med oregano, salt och svartpeppar och rör ner permensanosten eller annan valfri ost.
  2. 2. Grov riv den okokta potatisen och rör ner i äggvispet.
  3. 3. Grädda i ugn 225 grader i ca. 20-25 minuter. (OBS! den ska fortsätta gräddas mer senare)
  4. 4. Skiva lunchkorven (eller någon starkare om du tycker om det)i skivor.
  5. 5. Skiva 1-2 st tomater.
  6. 6. Riv osten (valfri sort)
  7. 7. När potatislådan gräddats i 20-25 minuter ta ut den ur ugnen och lägg på korven , tomaterna och den rivna osten.
  8. 8. Grädda i ytterligare 10-15 minuter eller tills potatisen skänns mjuk.

Serveringsförslag: sallad

Skapat 2007-11-11 av Anneli, 23794 visningar, 2385 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  potatisar okokta
2 st  lunchkorv
2 st  tomater
3,5 msk  ost riven
1 st  ägg
0,5 dl  mjölk
0,5 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
0,5 tsk  oregano
1,5 msk  ost, permensan


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.