Potatis- & rotfruktsgratäng

Recept av Husmusen

Recept: Potatis- & rotfruktsgratäng

INGREDIENSER

portioner/st.
300 gram  mjölig potatis (4-5 st)
2 st  morötter
50 gram  rotselleri
1 st  palsternacka
2 st  finhackade vitlöksklyftor
1 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1 tsk  salt
1 krm  nymald svartpeppar
1 dl  riven ost, ca
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 2 kommentarer)

En gratäng med fin balans mellan potatis och rotfrukter. Passar utmärkt till olika kötträtter men också på en buffé eller som vegetariskrätt tillsammans med sockerärtor, haricots verts eller stekt svamp.

Typ: Tillbehör
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Skala potatis och rotfrukter. Skär dem i ca 1/2 cm tjocka strimlor.
  3. 3. Lägg potatis- och rotfruktsstrimlor i en smord ugnssäker form tillsammans med vitlöken.
  4. 4. Blanda grädde, mjölk och ost. Smaksätt med salt och peppar och häll blandningen över rotfruktsstrimlorna och rör runt lite. Tryck till med en sked så att ytan blir jämn.
  5. 5. Grädda mitt i ugnen 40-50 minuter. Gratängen ska vara gyllenbrun och lätt krämig när den är färdig.

Skapat 2009-02-17 av Husmusen, 9103 visningar, 228 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

300 gram  mjölig potatis (4-5 st)
2 st  morötter
50 gram  rotselleri
1 st  palsternacka
2 st  finhackade vitlöksklyftor
1 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1 tsk  salt
1 krm  nymald svartpeppar
1 dl  riven ost, ca


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.