Porterstek

Recept av Carin

Recept: Porterstek

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Porterstek!

En favorit hemma i min familj. Såsen blir gudomlig. En riktig klassiker rätt. En äkta gammaldags söndagmiddag. Är godast med älgstek men det duger gott med nörkött.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka upp alla ingredienser utan steken i en stor gryta. Det ska var en gryta så att precis steken får plats.
  2. 2. Lägg i steken och sänk värmen.
  3. 3. Låt småputtra. Vänd steken efter 45 minuter. Klar efter ca.1,5 timmar. Pröva med sticka. Det ska vara lätt att stoppa i stickan.
  4. 4. Tag upp steken och låt den vila under lite folie innan den skärs upp.
  5. 5. Sila skyn.
  6. 6. Red ut mjölet med lite vatten.
  7. 7. Koka upp skyn. Häll i redningen i en svag stråle. Vispa. Häll i grädden. Låt allt bli varmt koka ej. Späd ev ytterligare med lite vatten om såsen blir för tjock.

Serveringsförslag: Kokt potatis,broccoli, en fräsch sallad och gelé

Dryckestips: Rödvin eller alkoholfritt alternativ.

Skapat 2008-09-17 av Carin, 12805 visningar, 232 utskrifter. Källa: Faster Elsa

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  benfri stek beroende på hur många man är.
1 st  Porter (33 cl)
1 dl  svarta vinbärssaft
1 dl  kinesisk soya
1 tsk  rosmarin torkad
0,5 tsk  svartpeppar
10 st  enbär
2 st  köttbuljongtärningar
2 st  vitlöksklyftor
1 st  stor gullök
2,5 dl  mellan grädde
5 msk  mjöl
  stekskyn


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.